Legendarni srbijanski pjevač narodne glazbe Šaban Šaulić (67) poginuo je u prometnoj nesreći u Njemačkoj.

Prometna nesreća se dogodila u nedjelju rano ujutro u blizini Bielefelda kada se pjevač vraćao s nastupa u tom gradu s vozačem i kumom.

Hitno je prebačen u bolnicu gdje je i preminuo.

Rođen je 1951. godine u Šapcu, a veći dio djetinjstva proveo je u Bijeljini odakle mu je majka. Nažalost, poginuo je.

Živio je skupa sa starijom sestrom i imali su skorman život tijekom djetinjstva. Otac je prodavao lutriju, a majka je bila prodavačica igračaka. Sestra ga je čuvala dok je bio mali. U to je vrijeme bio talentiran za nogomet i mnogi su mu predviđali karijeru nogometaša. - piše Dnevnik.hr.

Jednom ga je prilikom stric pozvao da pjeva u kafani i tada je sve krenulo. Karijeru je započeo upravo po kafanama, a onda ga je čuo Veroljub Jovanović, prva violina u orkestru Budimira-Buce Jovanovića. Tada kreće njogova profesionalna karijera. 

Sa suprugom Gordanom ima troje djece, dvije kćerke Ildu i Sanelu te sina Mihajla. Ilda je, iako se Šaban u početku tome protivio, krenula njegovim putem i postala poznata pjevačica.

Do 2002. godine je nosio periku, ali nakon toga je promijenio svoj stil i krenuo s novim početkom.

Pored brojnih uspjeha, u karijeri je ipak doživio i neke stravične trenutke. Najgore iskustvo se dogodilo u Beču. Tada ga je grupa mladića pretukla i da je u bolnicu nije stigao na vrijeme, bio bi mrtav.

Njegove pjesme ''Dođi da ostarimo zajedno'' i ''Dva galeba bela'' smatraju se najboljim ikad otpjevanim narodnim pjesmama, a posebno je emotivna i pjesma "Majko sve ti opraštam".