Kompanija Kutjevo koja je u vlasništvu jednog od najbogatijih bh. poduzetnika, Envera Moralića koji živi u Hrvatskoj, namjerava kupiti još jednu kompaniju. Ovog puta riječ je o kompaniji također iz Hrvatske – Koka iz Varaždina.

Koka je trenutno u sastavu jedne od vodećih hrvatskih prehrambenih kompanija – Vindije.

Koka je kolijevka hrvatske peradarske proizvodnje, osnovana 1961. godine. Njenom akvizicijom 1995. godine Vindija je ostvarila svoje najveće širenje, postavši poslovnim sustavom.

Koka d.d. ima uspostavljen sustav sljedivosti od polja do stola koji omogućuje proces proizvodnje u skladu s utvrđenim potrebama i očekivanjima potrošača.

Kutjevo d.d. je u sklopu proširivanja svog poslovanja i planiranih investicija iskazalo interes za ulaganje u društvo Koka d.d. u vidu sticanja dionica, stoji u informaciji objavljenoj jučer na Zagrebačkoj burzi, piše BiznisInfo.ba.

Predstavnici Kutjeva predložili su da se održi sastanak dvije kompanije na kojem bi se razgovaralo o ovom prijedlogu.

Podsjetimo da je vlasnik kompanije Kutjevo Enver Moralić, jedan od najbogatijih Bosanaca. On je nedavno dospio u fokus javnosti kada je objavljeno da je kupio imovinu bijeljinskog Novog Žitoprometa.

Moralić je jedan od najbogatijih Bosanaca u Hrvatskoj, pa i u cijeloj Europi. On se rijetko pojavljuje u medijima u BiH pa stoga nije toliko ni poznat javnosti u našoj zemlji.

Rođen je u Kotor Varoši, srednju školu je završio u Banjoj Luci, a početkom šezdesetih na Poljoprivrednom fakultetu u Zagrebu diplomirao agronomiju. Jedno vrijeme živio je u Njemačkoj, a potom se nastanio u Hrvatskoj.