Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ivana Đurića (1971.) iz Bijeljine, koji se tereti za ratne zločine nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, počinjene u Brčkom 1992. godine. 

Đurić se tereti da je za vrijeme rata i oružanog sukoba, u svojstvu pripadnika Vojne policije VRS, postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata. On je optužen da je, zajedno s drugim pripadnicima VRS, na području Brčkog, 1992. godine, osobno i direktno sudjelovao u zločinima nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, nezakonito zatočenim u logoru Luka u Brčkom. 

Optuženi se tereti da je tijekom svibnja 1992. godine, dolazio u hangar logora Luka u Brčkom, gdje je u kontinuiranom razdoblju od više dana uzastopno, vršio mučenje, premlaćivanje, zlostavljanje, pljačkanje, nanošenje trajnih ozlijeda hladnim oružjem i druga nečovječna djela nad zatočenim civilima, koji su na žrtvama ostavili trajne tjelesne i duševne ozlijede i posljedice, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Iz Tužiteljstva nadalje navode kako je počinjenje spomenutih kaznenih djela povezano s ratnim zločinima za koje je suđeno u predmetima za ratne zločine u Brčkom koji su procesuirani u MKSJ u Den Haagu.