Nadležne službe u SAD planiraju da u nedjelju provedu opsežnu raciju i uhićenje oko 2.000 ilegalnih migranata kojima je izdato rješenje o deportaciji. Kako prenosi Glas Amerike, iako Služba za zaštitu carine i granice (ICE) to nije potvrdila, predsjednik Donald Trump je ranije najavio da će 'otpočeti deportaciju milijuna ilegalnih migranata iz SAD', prenosi B92.

Glasnogovornik granične službe Matthew Bourke je u pisanoj izjavi rekao da je 'uhićenje ilegalnih migranata i deportacija onih koji su prijetnja za unutarnju sigurnost prioritet Službe za zaštitu granica i carina'.

On nije želio govoriti o navodnim planiranim akcijama, ali je kazao da 'svi oni koji krše imigracijske zakone mogu biti uhićeni, zadržani u pritvoru i konačno - deportirani iz SAD'.

Priču o planiranoj raciji prvi je objavio 'New York times' koji piše da će akcija početi u nedjelju, da će obuhvatiti 10 velikih gradova i da će trajati nekoliko dana.

Prema navodima 'Timesa', bit će deportirani imigranti koji tijekom akcije budu zatečeni bez dokumemanta. V.d. direktora Službe za imigraciju Ken Cuccinelli rekao je da u SAD oko milijun imigranata ima naređenje o deportaciji.