Dronovi, odnosno bespilotne letjelice s propelerima kojima se upravlja daljinskim komadama doslovno su preplavili sve svjetske događaje, no sada se sve više dronova pojavljuje u velikom obliku što je odmak od tradicionalnih malih dimenzija sposobnih odnijeti u zrak foto i video opremu.

Sve više rade se veliki dronovi s kojima se namjerava voziti ljude na veće udaljenosti, a jedan od takvih velikih dronova je i model Ehang 184. Očito je kako veliki putnički dron postaje stvarnost što s ovim modelom velikog drona na najbolji mogući način pokazuje kineska tvrtka Ehang.a Ehang 184 veliki putnički dron ima osam propelera i naravno za pogon koristi struju, odnosno elektromotore.
 

U zraku može ostati 23 minuta i poletjeti do visine 3.300 metara. U kabinu može stati samo jedna osoba, dakle samo vozač drona, što je veliki nedostatak. Stručnjaci smatraju da će proći godine dok ne bude spreman za komercijalnu upotrebu, ali kineska tvrtka ne misli tako i najavljuje praktična testiranja u američkoj Arizoni, prenosi Automania.