Nova sezona nogometne Lige prvaka počinje u utorak. Za titulu elitnog klupskog europskog natjecanja borit će se 32 kluba, podijeljena u osam grupa sa po četiri ekipe.

Naslov brane nogometaši Liverpoola.  

U novoj sezoni Lige prvaka Bosna i Hercegovna imat će četiri igrača - Miralema Pjanića u Juventusu, Amera Gojaka i Izeta Hajrovića iz zagrebačkom Dinamu, te Smaila Prevljaka u redovima austrijskog Salzburga.

Grupna faza Lige prvaka traje do 11. prosinca. Finale Lige prvaka bit će odigrano 30. svibnja 2020. godine na stadionu Ataturk u Istanbulu.

Na kladionicama naviše šanase za novu titulu daju se Manchester Cityju i Barceloni, branitelj naslova Liverpool je na trećem mjstu, a zatim slijede Real Madrid, PSG, Juventus i Bayern.

Najviše titula europskog klupskog prvaka do sada je osvojio Real Madrid - 13, Milan je slavio sedam puta, Liverpool šest, Bayern München i Barcelona po pet, Ajax četiri itd. Titule je do sada osvojio 21 klub.

Iz bogatog fonda novčanih nagrada Uefa je već izdvojila 15,25 milijuna eura za klubove koji su se probili u grupnu fazu natjecanja. Pojedničana pobjede u grupi svakom klubu će donijeti po 2,7 milijuna eura, a nerješen rezultat po 900.000 eura. Plasman  u osminu finala vrijedan je 9,5 milijuna, četvrtfinale 10,5 milijuna, polufinale 12 milijuna, a nastup u finalu 15 milijuna. Pobjednik Lige prvaka će dobiti 19 milijuna eura. Najbolji klub u novoj sezoni maksimalno bi mogao inkasirati čak 82,5 milijuna eura.

Prvi veliki derbi na startu sezone u srijedu će u Parizu odigrati PSG i Real Madrid, a još se izdvajaju dueli Napolija i Liverpoola, Borussije i Barcelone te Atletico Madrida i Juventisa.

Hrvatski prvak Dinamo u Zagrebu će ugostiti Atalantu, dok Crvenu zvezdu na Alianz Areni očekuje težak strat protiv Bayerna.      

Parovi 1. kola Lige prvaka:
utorak, 17. rujna:
Inter - Slavia Prag
Lyon - Zenit
Ajax - Lille
Benfica - Leipzig
Borussia Dortmund - Barcelona
Chelsea - Valencia
Napoli - Liverpool
Salzburg - Genk

srijeda, 18. rujna:
Club Brugge - Galatasaray
Olympiakos - Tottenham
Atlletico Madrid - Juventus
Bayer Leverkusen - Lokomotiva
Bayern - Crvena zvezda
Dinamo Zagreb - Atalanta
PSG - Real Madrid
Shakhtar - Manchester City

Grupe Lige prvaka:

A-grupa: Paris Saint-Germain (Fra), Real Madrid (Špa), Club Brugge (Bel), Galatasaray (Tur)
B-grupa: Bayern (Njem), Tottenham (Eng), Olympiacos (Grč), Crvena zvezda (Srb)
C-grupa: Manchester City (Eng), Shakhtar Donetsk (Ukr), Dinamo Zagreb (Hrv), Atalanta (Ita)
D-grupa: Juventus (Ita), Atlético (Špa), Leverkusen (Njem), Lokomotiva Moskva (Rus)
E-grupa: Liverpool (Eng), Napoli (Ita), Salzburg (Aus), Genk (Bel)
F-grupa: Barcelona (Špa), Dortmund (Njem), Inter (Ita), Slavia Prag (Češ)
G-grupa: Zenit (Rus), Benfica (Por), Lyon (Fra), Leipzig (Njem)
H-grupa: Chelsea (Eng), Ajax (Hol), Valencia (Špa), Lille (Fra)