Svjetsko nogometno prvenstvo počinje sutra utakmicom između domaćina Rusije i reprezentacije Saudijske Arabije. Utakmica se igra u 17 sati na moskovskom stadionu Lužnjiki – istom onom na kojem će se igrati i finale 15. srpnja.

Na svjetskom prvenstvu u Rusiji koje će trajati mjesec dana, sudjelovat će 32 reprezentacije. Ukupno 64 utakmice igrat će se na 12 stadiona u 11 ruskih gradova, a na stadionu Lužnjiki odigrat će se i prva i posljednja utakmica prvenstva.

Ovo je prvo prvenstvo koje se održava u nekoj od bivših sovjetskih republika i prvo u Europi nakon onoga u Njemačkoj 2006. godine.

Prvi dan prvenstva rezerviran je samo za utakmicu domaćina i Saudijske Arabije, a u petak će na travnjake istrčati preostale dvije momčadi iz skupine A, Egipat i Urugvaj koji igraju u 14 sati.

Isti dan igrat će se i prve utakmice iz skupine B. Maroko i Iran sastat će se u 17 sati, a u 20 sati očekuje se prava nogometna poslastica između aktualnoga europskoga prvaka Portugala i reprezentacije Španjolske.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) prenosit će sve utakmice spektakla u Rusiji na svojem drugom programu i na svim ostalim platformama, a sve susrete Mundijala gledatelji će moći pratiti izravno i na BHT1.