Danas počinje nova sezona Lige prvaka i lov na aktualnog europskog prvaka, madridski Real. Večeras od 20:45 sati pratimo osam uzbudljivih susreta, a posebno valja istaknuti dvoboje Barcelone i Celtica na Camp Nou, englesko-francuski okršaj u Parizu između PSG-a i Arsenala, a bit će zanimljivo vidjeti kakav će start ostvariti Carlo Ancelotti i Pep Guardiola sa svojim novim klubovima te može li PSV iznenaditi europske viceprvake, Atletico Madrid.

Barcelona - Celtic

Katalonci su prošle sezone dogurali do četvrtfinala Lige prvaka, što je za njih, podrazumijeva se, neuspjeh. Luis Enrique, stoga, želi napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu, a prvi europski izazov dolazi u obliku Celtica Brendana Rodgersa. Bivši trener Liverpoola ohrabren pobjedom u Old Firmu (5:1 protiv Rangersa) smatra kako njegovi igrači mogu do pozitivnog rezultata u Španjolskoj.

"Kad sam mu bio trener u Liverpoolu, Suarez je kao napadač često znao napadati svu četvoricu u posljednjoj liniji, bez nečije pomoći! A sad Luisu pridružite Neymara i Messija pa ćete shvatiti protiv koga igramo. Međutim, mi nismo ovdje došli kao turisti. Došli smo po rezultat", kaže Rodgers.

Njegov kolega na suprotnoj strani, Luis Enrique, mora psihički podignuti momčad nakon poraza od Alvesa u posljednjem kolu Primere.

"Igramo protiv slavnog europskog kluba. Znam da je Rodgers analizirao ne samo našu seniorsku, nego i sve omladinske selekcije. Divim se njegovom radu. Mi, naravno, znamo koje su naše obveze i iako smo nedavno pobijedili Celtic s 3:1 u Dublinu, moram naglasiti kako nas sada očekuje drugačija utakmica".

Očekivani:

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

Celtic: De Vries; Lustig, Toure, Sviatchenko, Tierney; Forrest, Brown, Rogic, Biton, Sinclair; Dembele.

Bayern - Rostov

Nasljednik Pepa Guardiole, Carlo Ancelotti, možda je promijenio sustav igre, ali navike su ostale iste. U prve dvije utakmice u njemačkom prvenstvu bavarski je stroj prožvakao svoje protivnike i sada sjedi na čelu tablice s maksimalnih šest bodova i gol razlikom 8:0. Talijanski stručnjak želi nastaviti s takvom dominacijom i u Ligi prvaka.

"Rostov možda nema vrhunske igrače, ali zato imaju sjajnu i uigranu ekipu", smatra Ancelotti.

Trener Rostova Ivan Danilyants nije htio otkriti taktiku za Bayern.

"Ne bih o tome. Znajte samo da se mi ovdje nismo došli nadigravati. Došli smo ovdje kako bismo Bayernu otežali život. Oni su favoriti, ipak je riječ o jednoj od najboljih ekipa na svijetu, ali na nama je da odigramo što bolju utakmicu i ako bude sreće ostvarimo pozitivan rezultat".

Bayern: Neuer; Kimmich, Martínez, Hummels, Alaba; Alonso; Müller, Thiago, Vidal, Costa; Lewandoswki.

Očekivani:

Rostov: Dzhanaev; Terentyev, Gueye, Navas, Granat, Bayramyan; Kalachev, Gatskan, Noboa, Erokhin; Poloz.

Manchester City - Borussia Mönchengladbach

Pobjedom nad Manchester Unitedom i ljutim rivalom Joseom Mourinhom, Pep Guardiola osvojio je srca navijača Cityja koji se nadaju da će s bivšim trenerom Barcelone i Bayerna napraviti novi iskorak u Ligi prvaka. Pep zna koja su očekivanja što navijača, a što njegovih poslodavaca, ali upozorava kako je Liga prvaka svijet za sebe u kojem vrijede neka druga pravila.

"Mi smo još uvijek daleko od najboljih ekipa u Europi i ima još toliko toga što moramo unaprijediti ako želimo biti najbolji. A želimo! Ambiciozni smo, imamo velike planove u Ligi prvaka, no treba nam malo vremena", rekao je Guardiola, koji dobro poznaje prvog protivnika.

"Gladbach je hrabra i kvalitetna momčad koja spada u rang najboljih u Europi. Igraju inteligentno, borbeno, a dovoljno nam je upozorenje što sam u posljednja četiri susreta s njima dva puta izgubio i dva puta remizirao".

Andre Schubert traži od svojih igrača samo jedno; da odigraju borbenu utakmicu.

"Ako uđemo u utakmicu s osjećajem da ćemo izgubiti ili da razmišljamo o porazu, onda ćemo sigurno izgubiti. Od svojih igrača želim vidjeti borbenost, požrtvovnost i samo tako možemo do pozitivnog rezultata. City je možda favorit, ali to ne znači da ćemo se predati".

Očekivani:

Bayern: Neuer; Kimmich, Martínez, Hummels, Alaba; Alonso; Müller, Thiago, Vidal, Costa; Lewandoswki.

Rostov: Dzhanaev; Terentyev, Gueye, Navas, Granat, Bayramyan; Kalachev, Gatskan, Noboa, Erokhin; Poloz.

PSG - Arsenal

Parižani su očajno startali u novu sezonu domaćeg prvenstva. Pod vodstvom novog trenera Unaija Emeryja, PSG je u četiri utakmice upisao tek dvije pobjede, što je u najmanju ruku neočekivano za aktualnog prvaka, a negativan niz mogu prekinuti pobjedom nad Arsenalom.

"Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe koju ne treba posebno predstavljati. Svi u svijetu znaju tko je i što je Arsenal. Odradio sam sastanak s igračima, razgovarali smo o problemima i ponovno sam naglasio kako se ništa nije promijenilo. Treba samo raditi i truditi se, sve će doći na svoje", poručio je Emery.

Arsene Wenger nahvalio je PSG.

"Oni su korak ispred svih u francuskom prvenstvu. S nestrpljenjem očekujem večerašnji susret".

Očekivani:

Paris: Trapp; Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Kimpembe; Verratti, Thiago Motta, Matuidi; Lucas, Cavani, Di María.

Arsenal: Čech; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Cazorla, Xhaka; Walcott, Özil, Alexis; Giroud.

PSV - Atletico Madrid

Momčad Phillipa Cocua već šest utakmica ne zna za poraz, dok je Atletico nakon dva remija stigao do prve pobjede u španjolskom prvenstvu. Bez obzira što je PSV u boljoj formi, Cocu ulogu favorita prepušta Atleticu.

"Atletico je vrlo snažna momčad koja igra sjajan nogomet. Ne očekujem da protiv njih stvorimo 15 šansi, ali od svojih igrača očekujem da daju sve od sebe. Samo tamo možemo do pozitivnog rezultata", poručio je Nizozemac.

Diego Simeone prisjetio se prošlogodišnjeg okršaja s PSV-om. Prva utakmica osmine finala u Eindhovenu završila je 0:0, dok se u uzvratu pobjednik i putnik u četvrtfinale tražio preko penala. Tada je Atletico imao više sreće.

"Bit će to nešto drugačija utakmica od one lani, ali naš cilj ostaje isti. Spremni smo za sve izazove, igrači su motivirani i dat ćemo sve od sebe".

Očekivani:

PSV: Zoet, Wilems, Moreno, Isimat-Mirin, Arias, Guardado, Hendrix, Propper, Perreiro, Luuk de Jong, Narsingh.

Atletico: Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Filipe Luis; Saúl, Gabi, Koke, Carrasco; Griezmann, Gameiro.

Od ostalih susreta pratimo Basel i Ludogorec, Dinamo Kijev i Napoli te Benficu i Bešiktaš. Sve utakmice počinju u 20:45 sati.