''Ovo je početak formiranja vlasti i konačno je stavljen u puni pogon Parlament FBiH shodno rezultatima izbora održanih u listopadu prošle godine. Izražavam svoje nezadovoljstvo što se to desilo poslije osam ili devet mjeseci, ali isto tako treba reći da je BiH, pa i Federacija, bremenita u svojim problemima i da svakim danom ima izazov više'', rekao je dopredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH iz reda hrvatskog naroda Mladen Bošković.

Kad je u pitanju HDZ BiH, Bošković je rekao kako su ''spremni podržati prijedlog kolegica i kolega u imenu bilo koga iz reda srpskog naroda''.

''To apsolutno ne ovisi o HDZ-u BiH. Ono što mi zagovaramo to je da Hrvate predstavljaju legitimni predstavnici. Danas su Hrvati u BiH dobili i legalnog i legitimnog predstavnika u rukovodstvu Parlamenta'', kazao je Bošković.

Novoizabrani predsjedavajući tog doma Mirsad Zaimović je rekao kako je učinjen je prvi korak ka konstituiranju vlasti na federalnoj razini time što je izabrano rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH iz parlamentarne većine.

Zahvalio je svima koji su podržali njegovo imenovanje, te dodao da će se truditi da opravdaju povjerenje. Izrazio je nadu da će rad Federalnog parlamenta biti intenziviran, te najavio da će danas ili u petak zakazati novu vanrednu sjednicu Predstavničkog doma kako bi se razmatrali svi zakoni koji su u interesu građana FBiH.

Zaimović i Bošković su se na pitanja novinara osvrnuli su se na činjenicu da rukovodstvo ovog doma nije kompletirano, jer nije izabran dopredsjedavajući iz reda srpskog naroda.  
 

Predsjedavajući Zaimović je pojasnio da su za dopredsjedavajućeg iz srpskog naroda bila predložena dva kandidata - Mile Atlagić i Goran Opsenica, ali su obojica u međuvremenu odustala od kandidature.

''Da je jedan od predloženih pristao, vjerojatno bismo imali kompletirano rukovodstvo Predstavničkog doma. No, očekujem da će se to desiti vrlo brzo, kako bi ovaj dom funkcionirao u punom kapacitetu'', poručio je Zaimović.