Nogometaši Rome i Valencije ostvarili su pobjede u četvrtom kolu Lige prvaka.

Roma je u Moskvi pobijedila CSKA sa 2:1 i dva kola prije kraja grupne faze došla na korak do plasmana u šesnaestinu finala. Roma je povela već u 4. minuti golom Konstantinosa Manolasa. Izjednačio je Arnor Sigurdsson u 51. minuti, a samo pet minuta kasnije domaći su ostali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Hoerdur Magnusson. Tri minute trebalo je Romi da iskoristi brojčanu prednost, a strijelac pobjedonosnog gola bio je Lorenzo Pellegrini.

Roma, za koju je 90 minuta odigrao bh. reprezentativac Edin Džeko, došla je do treće pobjede u seriji i sada ima devet bodova, tri više od Reala koji od 21 sat igra u gostima protiv Viktorije Plzen.

U prvom susretu četvrtog kola grupe H Valencia je pobijedila na svom terenu Young Boys sa 3:1. Golove za španski tim postigli su Santi Mina (14., 42.) i Carlos Soler (56.), dok je jedini pogodak za goste iz Berna postigao Roger Assale u 37. minuti. Young Boys je posljednjih 15-ak minuta igrao s igračem manje nakon što je crveni karton dobio Sekou Junior Sanogo.

Valenciji je ovo bila tek prva pobjeda zahvaljujući kojoj se probila na drugo mjesto na ljestvici, s bodom prednosti nad Manchester Unitedom koji od 21 sat igra u gostima protiv Juventusa. 'Stara dama' je vodeća s maksimalnim učinkom iz tri kola, bez primljenog gola.