Barcelona je tek u 89. minuti uspjela izbjeći ogroman kiks u 23. kolu Primere! Aktualni španjolski prvak pobijedio je Leganes s 2:1.
 
A već u četvrtoj minuti činilo se da dojučerašnji drugoligaš nema što tražiti kod Barcelone, željne iskupljenja za debakl u Parizu (0:4) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Fantastičnu akciju odigrao je Barcelonin trio MSN - Neymar je proigrao Suareza koji je sjajno ubacio s lijeve strane, a Messi ubačaj pretvorio u vodeći gol.

Propustila je Barcelona nakon toga još nekoliko prilika, a onda je krajem prvog dijela iznenada stala. Već tada je Leganes mogao do izjednačenja, a na kraju je do pogotka stigao u 71. minuti. Sergi Roberto je izgubio loptu na desnoj strani, a onda je došla do Lopeza koji je uz dosta sreće matirao nesigurnog Ter Stegena.
 
 
Sve do 89. minute izgledalo je da će gosti ostvariti najveći uspjeh u klupskoj povijesti. Tada je Neymar sjajnim driblingom ušao u kazneni prostor te pao i prije duela sa suparničkim igračem, sudac pokazao na bijelu točku, a Messi zabio svoj drugi gol na utakmici.

Rakitić nije iskoristio priliku, a Barcelona je sve dalje od obrane naslova
 
Ivan Rakitić ovaj put je dobio priliku od prve minute, ali ju nije iskoristio te je bio među lošijima na travnjaku.
 
Barcelona nakon teško izborene pobjede za vodećim Realom zaostaje jedan bod i ima čak dvije utakmice više. Leganes je dva boda udaljen od zone ispadanja.