U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima nešto više oblaka se očekuje u Krajini i na sjeveru Bosne. Tijekom dana u Bosni a kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno intenzivnijim padalinama i jakim udarima vjetra. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a najviša dnevna temperatura od 29 do 35, na jugu do 39 stupnja.

U Sarajevu prije podne sunčanije. Tijekom dana, nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna temperatura oko 33 stupnja.

U srijedu nas ujutro i veći dio prijepodneva u središnjim i istočnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme ponegdje s lokalnim pljuskovima, a u ostatku dana prestanak padalina i razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 26 do 33, na jugu do 35 stupnjeva.

U četvrtak će prije podne sunčano. Tijekom poslijepodneva postupno naoblačenje sa sjeverozapada. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje u na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 35 stupnjeva.

Tijekom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, uslijed strujanja toplijeg zraka, izraženijeg porasta temperature i pojačanog osjeta sparine, kronični bolesnici trebali biti oprezniji, reducirati kretanje i ne pretjerivati s aktivnostima.

Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, u noći problem sa snom.