Mugdim Omanović, Haris Priganica, Mirza Turković, Saša Martinović i Enis Mrav potpisali su sporazume o priznanju krivnje i nagodili se s Tužiteljstvom KS na ukupno 17 godina zatvora. Njih se tereti da su opljačkali poslovnice Binga u Hadžićima i Bugojnu odakle su otuđili 160.000 KM.

Petorku se tereti i za neovlašteno posjedovanje oružja te neovlašteno prisluškivanje i snimanje policije. Tijekom pljački, koristili su lažne policijske uniforme, fantomke, automatske puške, pištolje i vozila za bijeg.

Omanović se vodi kao vođa ove kriminalne grupe, a prilikom uhićenja kod njega su i pronađeni predmeti koji su korišteni za pljačke poslovnica. Također, kod njega je pronađeno 30.000 KM, prenosi klix.ba.

Omanović, Turković i Priganica su uhapšeni u okviru policijske akcije "Shark" 11. prosinca, dok je za Mravom i Martinovićem bila raspisana potjernica jer su bili u bijegu. Uhićeni su tri dana kasnije.

Utvrđeno je da su Mrav i Martinović 8. prosinca 2017. godine opljačkali i Ina pumpu u ulici Džemala Bijedića.

Protiv Enisa Mrava vodio se još jedan postupak na području Unsko-Sanskog kantona gdje je kao pripadnik Oružanih snaga BiH zajedno s Nerminom Muslićem pljačkao prodavnice i oteo jednoj ženi novčanik. Sva djela su počinili dok su bili slobodni u kasarni u Bihaću. Novac su trošili na provod i kockanje.