Kriminalistička policija u Lineburgu uhitila je osam članova organizirane kriminalne grupe, koju čine bh. građani i Crnogorci, osumnjičeni između ostalog za dvije pljačke i devet pokušaja krađe bankomata širom Njemačke.

O kakvoj je akciji riječ svjedoče i podaci da je tijekom ove potjere korišten i helikopter, a s brojnim vozilima sudjelovli su i specijalci, koji su koristili pse tragače. Uhićenje je, po dostupnim informacijama, uslijedilo nakon neuspješnog pokušaja krađe bankomata u Langenhagenu.

Tu su, po podacima koji su objavljeni u medijima, banditi došli sa četiri vozila, te su uz pomoć čeličnih sajli pokušali utovariti bankomat u ukradeni kombi. Nakon što im to nije uspjelo, ostavili su taj kombi, te sa tri vozila pobjegli u različitim pravcima.

Tada je počela velika policijska potjera. Bijeg ovih lopova, ispostavit će se kasnije, bilo je kratkog maha. Brzom intervencijom policije trojica pljačkaša su odmah uhićena nedaleko od mjesta gdje su se okomili na bankomat.

Ostali su pohvatani u opsežnoj potjeri u kojoj su sudjelovali brojni policajci. Kada su privedeni, ispostavilo se da je riječ o državljanima BiH i Crne Gore. Njih, između ostalog, sumnjiče za dvije pljačke i devet pokušaja krađe bankomata. Uz sve to, policija ih sumnjiči i za krađu najmanje 12 vozila koje su koristili pri svojim pljačkaškim pohodima, kao i četiri pokušaja krađe automobila, prenose Nezavisne novine.