Tri osobe uhićene su danas tijekom pokušaja pljačke poslovnice Privredne banke Sarajevo u blizini Španjolskog trga u Mostaru.

Kako doznaje Bljesak.info, pljačka je prijavljena u 15:15 sati u PU Mostar, a tijekom pokušaja pljačke maskirani i naoružani razbojnici u banci su držali djelatnike te nekoliko građana.

''Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar, Odjela kriminalističke policije i Jedinice za potporu, zgrada je brzo stavljena pod kontrolu. Nakon kraćih operativnih radnji tri naoružane i maskirane osobe su lišene slobode i privedene u PU Mostar na daljnju kriminalističku obradu, nakon koje će biti poznati više informacija'', rekao je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić za Bljesak.info.

Uhićenje i privođenje prošlo je bez pucnjave i otpora razbojnika.

Prema riječima svjedoka, pljačkaši su uhvaćeni zahvaljujući do sada neviđeno brzoj intervenciji policije. Ističu kako su pripadnici policije PU Mostar u rekordno kratkom roku došli ispred banke, a odmah nakon njih intervenirali su i pripadnici specijalne policije MUP-a HNŽ-a koji su razoružali i uhitili pljačkaše.

Sumnja se kako je u pljački postojala i četvrta osoba koja je ovaj razbojnički trojac čekala s automobilom, a policija radi na provjeri ove informacije.