Teško je da se može održati bilo koja kulturno-zabavna manifestacija u Požeštini ali i šire, a da na nju ne budu pozvani članovi Zavičajnog KUD-a Rama iz Pleternice. Tako su i ovu godinu među 13 folklornih skupina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine, nastupili i Ramci na tradicionalnoj manifestaciji LIDAS - Smotri izvornog folklora koja se održala 35. godinu za redom u Pleternici.
 
Ramska nošnja i raspjevane Ramkinje i Ramci plijenili su pažnju brojnih posjetitelja te manifestacije. Članovi Zavičajnog KUD-a Rama sudjelovali su u povorci folklornih skupina, koju su predvodili konjanici i kočije te su se u centru Pleternice, kod parka, pjesmom i igrom predstavili publici i visokim uzvanicima među kojima je bila i pleternička gradonačelnica koja je i ramska nevista Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić.
 
Na svečanoj pozornici predsjednik ZKUD-a Rama Jure Vidakušić na guslama je odsvirao i zapjevao pred publikom dok su se članice i članovi također predstavili pjesmom i plesom uz prikazivanje običaja iz svog rodnog kraja.
 
Od drugih folklornih skupina u povorci su bili i na svečanoj pozornici nastupili KUD Orljava iz Pleternice, HKUD Crnač iz Širokog Brijega (BiH), MKU Petofi Sandor PS Kerekedo Kotlina (Mađarska), KUD Filipovčice Komletinci, KUD Konoplje Kemlja Ugarska, Muška pjevačka skupina Grabarčani, KUD Jeka Hrvatska Dubica, KUD Svilenka Buk, HKUD Radost Sela-Sisak, KUD Desinec, Donji Desinec, KUD Joakim Hardi Petrovci, HKC Bunjevačko kolo - ogranak Stari Žednik (Vojvodina).

Dražen Krstanović