-Nema dilema da se velikosrpska agresija na Hrvatsku dogodila, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković komentirajući izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da je od hrvatske kolegice Kolinde Grabar – Kitarović zatražio da ne koristi izraz “velikosrpska agresija”.

Premijer Hrvatske je istaknuo kako se “velikosrpska agresija na Hrvatsku dogodila početkom 90-tih” i da je “provedena uz podršku JNA i pobunjenika i uz potporu vodstva iz Beograda”.

-Tu nema nikakvih dilema. Ta je činjenica vrlo čvrsta i vrlo jasna, siguran sam za svakog hrvatskog dužnosnika, a osobito za politiku vlade – kazao je Plenković.

On je naveo kako mu nije poznato da su predsjednici dvije zemlje, Hrvatske i Srbije, imali “prepisku” na tu temu. Također, ocijenio je kako politički protivnici “podmeću” hrvatskoj predsjednici tako što u uoči kampanje za predsjedničke izbore u Hrvatskoj plasiraju takve stvari u javnost.

-Pretkampanja za predsjedničke izbore traje. Oni koji ne žele dobro predsjednici očigledno stavljaju takve stvari u eter – rekao je Plenković.

Predsjednik Srbije potvrdio je navode da je od hrvatske predsjednice tražio da se ne koristi izraz “velikosrpska agresija”, ali je istaknuo kako je od nje tražio i bolje uvjete života za Srbe u Hrvatskoj.