Čelnici HDZ-a i Mosta Andrej Plenković i Božo Petrov u ponedjeljak su, nakon višesatnih pregovora oko formiranja nove saborske većine i vlade, ocijenili kako su se gotovo usuglasili oko sedam točaka na kojima je Most inzistirao uoči izbora, a u ovoj rundi pregovora otvorene su i teme vezane za glavne programske postavke i smjernice za buduću vladu.

"Napredovali smo oko sedam točaka koje je Most iznio još uoči izbora i mislim da smo tu blizu dogovora o svim pitanjima, ovisno o hodogramu njihove provedbe", izjavio je Plenković novinarima u središnjici HDZ-a, piše Hina.

"Postoji razlog za optimizam i drago mi je da smo se gotovo usuglasili vezano za sedam jamstava koje je Most iznio prije izbora, no postoje detalji koji će se završavati sljedećih dana. Otvorili smo sada i temu vezanu za glavne programske postavke i smjernice za buduću vladu kako je mi vidimo i kako je vidi HDZ. S druge strane ustrojstvo Vlade koje do sada nismo otvarali sada smo kratko i načelno čuli od gospodina Plenkovića i njegove ekipe kako oni taj dio vide, a mi se moramo posavjetovati unutar Mosta", rekao je Petrov.

Razgovori između HDZ-a i Mosta nastavit će se, kako je kazao Petrov, ovih dana.