Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković boravit će u službenom posjetu Bosni i Hercegovini u petak i subotu, 28. i 29. listopada gdje će posjetiti Sarajevo, Kiseljak i Mostar.

Uz predsjednika Vlade RH, BiH će posjetiti i potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, te predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Dolazak predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića u Međunarodnu zračnu luku Sarajevo predviđen je za 8:30 sati, nakon čega slijedi njegov dolazak u Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, te susret s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem, objavljeno je na službenim stranicama Vlade RH, prenosi Fena.

Sastanak izaslanstava previđen je za 9:30 sati, nakon čega u 10 sati slijede izjave za medije.  

Nakon toga uslijedit će sastanak predsjednika Vlade RH i izaslanstva s članovima Kolegija Zastupničkog doma i Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Sastanak hrvatskog premijera i izaslanstva s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine bit će upriličen u 11:05 sati, dok je za 11:50 sati previđen njegov susret s poglavarom Islamske zajednice u BiH Reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem (Ured poglavara Islamske zajednice, Isa-Bega Isakovića 2). Zatim, u 12:30 sati slijedi susret s Vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem (Vrhbosanska nadbiskupija, Kaptol 7), te susret s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak Franjom Topićem.

Nakon Sarajeva, hrvatski premijer odlazi u Kiseljak gdje će se u 16:20 sati susresti s načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem-Ramljakom. Prvi dan službenog posjeta BiH, predsjednik hrvatske Vlade s izaslanstvom završit će u Mostaru gdje će se u 18:50 sati sastati s biskupom Mostarsko-duvanjskim mons.dr.sc. Ratkom Perićem.

 Kako je previđeno programom objavljenim na službenim stranicama Vlade RH, u subotu, u 9 sati hrvatski premijer Andrej Plenković i izaslanstvo susrest će se  s rektoricom Sveučilišta u Mostaru dr.sc. Ljerkom Ostojić i članovima Senata (Sveučilište u Mostaru, Trg hrvatskih velikana 1), nakon čega slijedi njegov susret s Upravnim odborom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Odmah nakon toga, u 9:40 sati predviđen je susret predsjednika hrvatske Vlade i izaslanstva s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora (Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače).  

 Susret predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i izaslanstva s provincijalom Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla fra Miljenkom Štekom predviđen je za 10:20 sati, nakon čega slijedi njegov obilazak Doma za siromašne studente Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla, te obilazak Hrvatskog narodnog kazališta u izgradnji.