Whatsapp, Facebook i Instagram bi uskoro mogli uvesti specijalizirane značajke za korisnike koji su ih spremni plaćati. Ova informacija stoji u memorandumu koji su dobili zaposlenici Mete prošlog tjedna, piše The Verge.

New Monetization Experiences naziv je novog dijela kompanije koji Meta formira, a koji će se koncentrirati na plaćene značajke aplikacija kompanije.

Sve tri aplikacije imaju milijarde korisnika. Na čelu novog odjela bit će Pratiti Raychoudhury, bivša voditeljica istraživanja u Meti.

Instagram i Facebook već imaju velik broj plaćenih značajki specijaliziranih za kreatore sadržaja poput plaćenih eventova, Starsa te raznih proizvoda na pretplatu.

Zato se čini da će novi dio kompanije raditi na drugim plaćenim značajkama. Premda se još ne zna koja je vrsta plaćenih značajki u izradi, potpredsjednik odjela za monetizaciju u Meti John Hegeman rekao je za The Verge da će tvrtka pomno promatrati ostale društvene mreže.

Ekskluzivne značajke za korisnike koji su to spremni platiti nedavno su uveli Twitter, Telegram i Snapchat. Plaćene značajke mogle bi Meti donijeti novac koji je potreban za financiranje metaverzuma.

Sigurnosne funkcije iOS-a donijele su kompaniji pad prihoda jer one vlasnicima iPhonea daju izbor žele li da ih prate stranice kao što je Facebook. Većina korisnika odgovorila je negativno.