Hrvatsku planinarku u nedjelju je ugrizao poskok na planin Prenj te je helikopterom Oružanih snaga BiH prebačena u Županijsku bolnicu ''dr. Safet Mujić'' u Mostaru.

Savez gorskih službih spašavanja navodi da je član HGSS Dubronik, koji je planinario s unesrećenom kolegicom, poziv stranici HGSS Čitluk-Međugorje uputio u 13.00 sati u kojem je kazao da je planinarku ugrizao poskok na planinskoj stazi prema vrhu Lupoglav oko 12 sati.

Ubrzo su na teren poslani spašavatelji iz HGSS Mostar i GSS Jablanica.

''Uslijedio je zatim hitni poziv prema Federalnoj upravi civilne zaštite za angažiranja helikoptera Oružanih snaga koji je uspješno realiziran nakon intervencije direktora FUCZ Fahrudina Solaka'', navode iz GSSuBiH.
 

U međuvremenu su spasilačke ekipe GSSuBiH locirale nastradalu planinarku te su je pregledali, imobilizirali i brzo je transportirali do improviziranog heliodroma na platou napuštenog sela Grabovčići.

''U 17.03 sati unesrećena planinarka je predana u helikopter Oružanih snaga BiH koja je u pratnji liječnice GSSuBiH transportirana u ŽB 'dr. Safet Mujić' u Mostaru'', navode iz GSSuBiH.

U akciji je sudjelovalo više od 25 spašavatelja.

Planinarka Marina Matlek iz Dubrovnika zbrinuta je u bolnici u Mostaru, potvrdio je za Faktor Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite.

"Marina Matlek, članica Hrvatske gorske službe spašavanja iz Dubrovnika, na Prenju je bila zajedno sa kolegom Lazarom Badnjevcom. Nju je ujela zmija i prebačena je u Mostar helikopterom Oružanih snaga BiH", kazao je Solak.