Muhamed Fazlagić Fazla, kandidat za načelnika Općine Centar ispred koalicije Demokratska fronta – Građanski savez na izborima u studenom, postao je savjetnik ministra obrane BiH Sifeta Podžića (DF).

Njegovo ime nalazi se na popisu savjetnika državnog ministra obrane na web stranici Ministarstva obrane BiH.

Također, dužnost savjetnika se navodi i na Facebook stranici popularnog Fazle.

Inače, njegovu glazbenu karijeru obilježila je pjesma Sva bol svijeta s kojom je predstavljao BiH na Eurosongu 1993. godine.

Fazlagić se prije nekoliko godina vratio u BiH, a prošle godine se aktivirao u politici ulaskom u Građanski savez (GS) i kandidaturom za načelnika sarajevske Općine Centar na nedavno održanim lokalnim izborima gdje je osvojio svega 1.065 glasova ispred koalicija Demokratska fronta-Građanski savez.
 


Fazlagić je 28. srpnja 2020. godine imenovan i predsjednikom Građanskog saveza, a smjena starog i izbor novog rukovodstva izazvao je pravu buru među viđenijim članovima te stranke. Tada je iz članstva GS-a izbrisan dotadašnji predsjednik Nihad Čolpa koji nije priznao rezultate izvanrednog kongresa i Fazlagićev izbor.

Ekipa okupljena oko Nihada Čolpe tada je optužila Demokratsku frontu i njezinog čelnika Željka Komšića da su organizirali puč i nelegalno organizirali kongres i izabrali novo rukovodstvo GS-a.

Za sada nije poznato u kojoj oblasti će savjetovati ministra Podžića.