Roma je pobijedila Juventus 2:1 u 2. kolu Serie A, u velikom derbiju na Olimpicu, golovima Pjanića i Džeke. Za goste je zabio Dybala.

Mario Mandžukić zamijenjen je već u 62. minuti nakon što je do tada bio neprimjetan, pa je Allegri umjesto njega pokušao s jokerom Moratom, koji također ništa nije donio.

Juventus u Rimu postavio negativni rekord: Nikad u prvenstvo nije ušao s dva poraza

Osim što je izgubio utakmicu protiv najvećeg rivala za naslov, Juventusu je ovo drugi poraz u isto toliko utakmica na startu novog prvenstva i nikad do sada nije mu se dogodio tako neuspješan ulazak u sezonu. Također, dva uzastopna poraza u prvenstvu Juve nije doživio od ožujka 2011.

Kada već nabrajamo negativne rekorde koje je torinski velikan dosegnuo ili izjednačio na ovoj utakmici, istaknimo i kako je u prvom poluvremenu uputio tek jedan udarac na gol, što se Juveu na prvenstvenoj utakmici zadnji put dogodilo prije 11 godina. Nakon svega ovoga ne treba ni isticati kako je protiv Rome aktualni nositelj talijanske duple krune i finalist LP, najveći dio utakmice bio neprepoznatljivo loš.

Roma je zaslužila pobjedu od nekoliko golova razlike

Ali usprkos tome što je počeo igrati tek posljednjih desetak minuta, nakon što je Evrinim isključenjem ostao s igračem manje, a Džekinim golom i s dva gola zaostatka, čak i tako mu je gotovo uspjelo izvesti veliki povratak, jer nakon što je Dybala smanjio minus, Bonucci je u sudačkoj nadoknadi na ubačaj iz kornera pucao glavom, ali Szczesny je spasio pobjedu Romi,

Domaćini su zamalo teško kažnjeni za brojne propuštene prilike, jer konačan rezultat ni izbliza ne pokazuje koliko je Roma bila bolja, jer zaslužila je pobjedu od nekoliko golova razlike.

Utakmicu je osim Romine dominacije i lošeg izdanja uglednog gosta, obilježila nervoza, puno oštrih startova i kartona: Uz spomenuto Evrino isključenje, zbog dobivena dva žuta kartona u samo tri minute, sudac Rizzoli s klupe je potjerao i Juventusovog rezervnog golmana Rubinha te podijelio još pet žutih kartona. (index.hr)