Visko učilište Algebra objavilo je u petak poslijepodne pismo koje je nedavno napisao poginuli pilot Marko Novković. Zajedno na radionici s pilotima i kadetima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) te studentima i profesorima digitalnog marketinga na Algebri, Marko je napisao tekst iz pozicije sebe kao 80-godišnjaka u zamišljenoj budućnosti.

Prenosimo ga u cijelosti.

Sine, kćeri, unuče, moraš shvatiti da je samo jedan život. Jedan jedini tebi dan, da ga iskoristiš koliko god ti srce poželi. Pa već kad možeš sam sebi biti krojač tog jedinog života koji imaš na raspolaganju - zašto ga ne iskoristiš do kraja!?

Pitaš se što znači do kraja? E, pa, ja ću ti na to odgovoriti.

Istražuj, ispituj, riskiraj, skoči, izađi, padni, ustani, kreni, pobjedi strah, ugasi tremu, probaj nešto novo, igraj se, probaj sve! Ispuni svoj život tolikim brojem iskustava da kad dođeš u moje godine možeš imati osmijeh na licu i reći Bože, hvala ti na ovom jedinstvenom iskustvu - ne žalim za ničim.

''Marko nas je jučer zauvijek napustio nesretnim slučajem i stvorio u našim srcima neopisivu tugu. Suosjećamo s našim prijateljima u HRZ-u, pilotima i kadetima te Lukinim i Markovim obiteljima'', stoji u Algebrinoj objavi.

Marko Novković tragično je stradao s kolegom Lukom Jagetićem kada je u Biljane Donje pao školski avion Zlin kojim su upravljali.