Božićno pismo koje je papa emeritus Benedikt XVI. uputio Djetetu Isusu kad je imao sedam godina pokazuje njegovu želju da postane svećenik.

“Predragi Isuse! Uskoro dolaziš na Zemlju. Ja bih za dar želio misal, zelenu misnicu i Isusovo srce.

Uvijek ću biti dobro dijete. Pozdrav! Joseph Ratzinger”, napisao je papa Benedikt XVI. u dobi od sedam godina 1934. godine, a pismo je pronađeno u njegovoj kućiu Pentlingu, u Njemačkoj, tijekom preuređenja, donosi Catholic News Agency.

Pismo je pronašla Ratzingerova sestra Maria.

Braća Georg i Joseph i njihova sestra Maria napisali su 1934. godine pismo Djetetu Isusu i zamolili ga darove za Božić. Georg, koji je tada imao deset godina, zaželio je glazbenu partituru i bijelu misnicu, dok je Maria, koja je imala trinaest godina, zaželjela slikovnicu. Joseph je, sa svojih sedam godina, zamolio Isusa misal, zelenu misnicu i srce Isusovo. Budući da je u to vrijeme papir bio skup, a obitelj Ratzinger skromno živjela, djeca su napisala želje u zajedničkom pismu.

Same želje odgovaraju tom vremenu u Njemačkoj jer je i misa bila dio dječje igre, pa je tako bilo i u obitelji Ratzinger.

“Benediktu XVI. bilo je jako drago što je pismo pronađeno te ga je sadržaj pisma nasmijao”, poručio je njegov tajnik mons. Georg Gänswein, prenosi HKM.