Božo Petrov, čelnik MOST-a u Republici Hrvatskoj danas je putem društvenih mreža uputio poruku Hrvatima u BiH pod naslovom "Hrvati u BiH, niste sami, Komšić ne smije biti primljen u Zagrebu kao vaš predstavnik".

"Dragi Hrvati u BiH, niste sami! Nametanje Komšića voljom bošnjačkih birača već treći put pokazuje nam bolnu činjenicu kako se ovakav izborni zakon zloupotrebljava kako bi se dokidala prava hrvatskome narodu. Željko Komšić, za razliku od sramotne suradnje koju je u prošlosti imao s određenim hrvatskim političarima, ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata jer on to nije!", naveo je Petrov.

Petrov je naveo kako vanjskopolitička pozicija RH mora biti iskorištena kako bi se svijetu pokazalo što Hrvati u BiH prolaze.

"Vrijeme je da se Republika Hrvatska krene ponašati suvereno i ispunjavati svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH. Hrvatska je članica EU više od 5, a NATO-a više od 9 godina. Takva vanjskopolitička pozicija mora biti iskorištena kako bi se ovoga puta svijetu pokazalo što Hrvati u BiH prolaze, s ciljem pronalaska rješenja i prestanka kolektivne i sustavne, višedesetljetne majorizacije Hrvata u BiH", naveo je.

Pozvao je i sve  kolegice i kolege koje se bave politikom da, bez obzira na političke preferencije, ideološka stajališta i različitosti među njima, svi zajedno strateški i konkretno stanu u zaštitu Hrvata u BiH.

"Očekujem i da hitno na tematskoj saborskoj sjednici usuglasimo početne korake međustranačkog djelovanja i komuniciranja ovog problema, jer tako se očito u Europi u 21. stoljeću treba štititi demokracija, pravo glasa i dostojanstvo jednog europskog naroda", naveo je Petrov u hashtag #Nistesami.

R.I. / Dnevnik.ba