Policajci u mjestu u blizini ukrajinske prijestolnice Kijeva, organizirali su akciju privođenja skupine lopova. Prilikom izvođenja akcije, greškom su otvorili vatru jedni na druge, a epilog je petorica poginulih policajaca.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), savjetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Gerašenko, putem društvenih mreža je priopćio kako je policija pripremila plan i akciju za privođenje skupine kradljivaca.

Policija je dobila dojavu kako će skupina u ponoć organizirati pljačku kuće u selu Knjažiči u blizini Kijeva, nakon čega je na teren poslana posebna postrojba. Dvojica policajaca u civilu smještena su u objekat na gradilištu pored kuće koja je trebala biti opljačkana kako bi pratili osumnjičenike.

Prije akcije oglasio se alarm na kući pored njihove lokacije, zbog čega je drugi tim poslan na teren.

Policajci su priveli dvije osobe na gradilištu, jer su mislili kako je riječ o lopovima. Pripadnici posebnih postrojbi vidjeli su što se dogodilo, te kako su njihove kolege u civilu smještene u kombi. Bili su uvjereni kako su ih oteli lopovi.

U sukobu do kojeg je došlo između posebnih postrojbi i drugih policajaca, poginulo je pet osoba - četvorica temeljnih policajaca i jedan pripadnik posebnih postrojbi.

Pokrenuta je istraga o ovom događaju.