Iz Gline je stigla vijest o četiri poginule osobe od posljedica potresa. Takvu informaciju potvrdio je za Večernji list gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević. 

"Da, nažalost ispod ruševina smo pronašli beživotno tijelo. Zbog siline udarca žrtvi nismo uspjeli utvrditi identitet", kazao nam je Kostanjević.

Uskoro je potvrđena i druga smrt u Glini. Radi se o čovjeku koji je živio sa ženom. Ona je preživjela pošto je na vrijeme izvučena iz ruševina. Nedugo nakon toga potvrđena su još dva smrtna slučaja u Majskim Poljanama. U obiteljskoj kući poginuli su otac i sin. 

"Sumnjam u ono najgore - da ćemo pronalaziti još žrtava. Mi smo svi na terenu i radimo nadljudskim snagama. Ovo je katastrofa", kazao je gradonačelnik Gline. 

Podsjetimo, danas je gradonačelnik Petrinje potvrdio da je u tom gradu poginula 13-godišnja djevojčica. Prema posljednjim informacijama na sisačkom području ozlijeđeno je više od 20 ljudi, dvoje ih je u teškom stanju, a do sada je potvrđeno ukupno pet smrtnih slučajeva.  

Snažan potres pogodio je Hrvatsku, epicentar potresa magnitude 6.2 je bio kod Petrinje, ali jako se osjetio u cijeloj Hrvatskoj, piše Večernji list.