Zavičajno kulturno-umjetničko društvo „Rama“ iz Pleternice dugi niz godina predstavlja se svojim aktivnostima, te običajima svoga zavičaja na priredbama „Požeškog kulturnog ljeta“.

Ove godine otišli su korak dalje pa će pred Požežanima i Požežankama imati niz sadržaja od 20.do 24. srpnja i to u dvorani Gradskog muzeja Požega.

-Prvog dana 20. srpnja (četvrtak) u 20 sati  otvorit ćemo izložbu o Ramskom kraju, te prikazati dokumentarni film Hrvatske televizije „Ramci negdje drugdje“ autora Alekseja Pavlovskog koji je najvećim dijelom snimljen u pletetrničkom kraju uz sudjelovanje naših članova, a neće izostati ni tradicionalni gastronomski specijaliteti našeg zavičaja – kazao nam je Jure Vidakušić, predsjednik Zavičajnog KUD „Rama“.

U petak 21. srpnja održat će se Večer ramske poezije, zatim će u subotu 22. ovog mjeseca uslijediti kazivanja o Rami kroz guslarski izraz, dan kasniju u nedjelju 23. srpnja će ovaj KUD imati Dramsko-scenski prikaz, a posljednjeg dana 24. srpnja (ponedjeljak) pripremaju program pod nazivom „Ramci kao Slavonci“.

Sve priredbe počinje u 20 sati i održavaju se u zgradi požeškog Gradskog muzeja, a ulaz je slobodan.