Ivan Perišić se definitivno vraća u formu. Nakon što je gotovo tri mjeseca bio praktički nevidljiv u dresu Intera, hrvatski reprezentativac je proigrao u zadnje dvije utakmice.

Prvo je protiv Sampdorije golom i asistencijom započeo razbijanje 5:0, a nakon reprezentativne stanke je u subotu briljirao protiv Verone. Zabio je gol i namjestio druga dva u pobjedi Intera 3:0.

Možda i najbolji potez povukao je već u 38. sekundi utakmice kad je sjajnim ubačajem iz auta u čistu šansu gurnuo Maura Icardija koji takve prilike ne propušta.

"Uvijek mu kažem da mi nikad ne okreće leđa jer u protivnom neće znati što namjeravam. Ovaj put mu se ti isplatilo. No moram se zahvaliti i skupljaču lopti na jako brzoj reakciji. Malo mi je pomogla i odbojkaška tehnika, ipak volim taj sport i dobar sam s rukama", rekao je Perišić.

Ubrzo nakon toga je i sam zabio na odličnu Brozovićevu asistenciju, a u drugom poluvremenu je namjestio Icardiju zicer za konačnih 3:0. Inter sljedeću utakmicu igra već u srijedu kad je na rasporedu gradski derbi s Milanom. Inter je trenutačno na četvrtom mjestu s bodom više od Lazija dok je Milan šesti s osam bodova manje od Intera i mjesta koja vode u Ligu prvaka.

"Jako smo napaljeni na tu utakmicu. Popravili smo se zadnjih par tjedana i promijenili igru. Sad smo puno brži i efikasniji i jedva čekam derbi", rekao je Perišić.

Ivan je ove sezone u 30 nastupa za Inter zabio devet i namjestio još toliko golova.