Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao pregovore oko većine s HDZ-om.

“Ne očekujem da će se sutra lomiti stvari”, započeo je Penava. Navodi da su sve opcije još uvijek otvorene. “Razgovaramo sa svima, sve opcije su nam otvorene, to će tako biti dok se nešto ne potpiše", rekao je.

"Ne očekujem da će sutra biti kraj, puno stvari je na stolu"

“Realno je reći da vodimo razgovor s HDZ-om i napravili smo određene pomake ka naprijed i realizaciji dogovora oko određene većine. Međutim, to još nije zapisano ni dogovoreno do kraja tako da su sve opcije na stolu, naravno da se izgledi za određene ocpije smanjuju ili povećavaju”, dodao je Penava.

“Neki ishodi su sada više ili manje vjerojatni, ali sutra nakon sastanka ćemo možda moći otići korak naprijed u izjavama, ali ne očekujem da će sutra biti kraj jer puno je stvari na stolu”, naveo je.

O SDSS-u: Ajmo reći da je ta stvar pri kraju

Osvrnuo se i na uvjet DP-a oko SDSS-a, kojeg Domovinski pokret ne želi ni u saborskoj većini ni u vladi. “Onu prvu prepreku smo na neki način premostili, tu govorim o SDSS-u ‘ajmo reći da je ta stvar pri kraju.”