U američkom Kongresu došlo je do sada neviđenog čina, kada je predsjednica Zastupničkog doma, nakon što je odslušala govor o stanju nacije, naočilged svih nazočnih kamera poderala papir s njegovom govorom.
 

 
Kako su prenijeli svjetski mediji, ovo se dogodilo nakon što je američki predsjednik pred oba doma Kongresa održao govor o stanju nacije.

Još i prije govora Pelosi, najljuća protivnica Trumpa koja je na čelu Demokrata kazala je da sa američkim predsjednikom nije razgovarala još od listopada, prenosi CNN. S druge strane Pelosi je ipak u Kongresu pružila ruku Trumpa, ali je on nije prihvatio.

Trump je bio često prekidan aplauzima, ali su se nerijetko čuli i zvižduci tijekom njegovog govora.

Govorio je više od sat vremena ali nijednom nije spomenuo postupak opoziva koji je Kongres protiv njega pokrenuo, a koji bi trebao biti okončan u srijedu u Senatu.

Povremeno su se tijekom njegovog govora čula i grupna prozivanja koja su dolazila iz klubova demokrata. Tako su oni, kada je govorio u uništenju zdravstvenog sektora uzviknuli “ti”, aludirajući na to da ga je on uništio. S druge strane republikanci su uzvikivali “još četiri godine”.