Zdravlje pape Franje koji boluje od upale pluća, popravlja se, ali će nedjeljnu poruku pročitati iz svoje rezidencije da bi "izbjegao izlaganje temperaturnim promjenama", objavio je Vatikan. U objavi Vatikana stoji da 86-godišnji papa nema temperaturu i da nastavlja s terapijom antibioticima.

Poruku u uobičajenim okolnostima čita s prozora Apostolske palače koja gleda na Trg svetoga Petra. Ovaj put Angelus će pročitati iz zatvorenog  prostora svoje rezidencije da bi "izbjegao izlaganje temperaturnim promjenama", stoji u priopćenju. Kao i prošle nedjelje molitvu Anđeo Gospodnji izgovorit će iz privatne rezidencije, a ona će se prenositi na velikim ekranima postavljenima na Trgu svetog Petra, priopćio je Vatikan.

Preskočio put u Dubai

Franjo je bio prisiljen preskočiti planirani put u Dubai gdje je trebao govoriti na samitu UN-a o klimi. Stoga je Papin govor u subotu u njegovo ime pročitao drugi čovjek Vatikana, državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

U govoru Papa poziva sudionike COP-a na "prekretnicu" u svrhu "odlučnog ubrzanja ekološke tranzicije". Papa je u srijedu, tijekom uobičajene opće tjedne audijencije izgledao umorno, a njegov je tekst pročitao jedan od pomoćnika.

Sveti Otac u prosincu puni 87 godina. Posljednjih godina pati od niza zdravstvenih problema, poput onih s koljenima, kukovima i problema s debelim crijevom. U lipnju je operirao trbušnu herniju, a u ožujku je tri noći proveo u bolnici zbog bronhitisa. Prošle su ga subote "blaži simptomi nalik na gripu" primorali da otkaže više obveza.