Problem je što smo već osigurali njemački naslov. Isti problem imao sam s Barcelonom i moram dobro razmisliti kako to riješiti. Oni su kaznili sve naše pogreške i čestitam im na pobjedi, rekao je Guardiola nakon što je Borussia u subotu očitala lekciju Bavarcima na Allianz Areni.

Zaključio je: Ako ćemo ovako igrati, nemamo šanse protiv Reala.

Trener Borussije Juergen Klopp blistao je od sreće: Iza nas je sjajan tjedan, pobijedili smo Real Madrid i Bayern, zabili smo im pet golova, što nije jednostavno. Uvijek nam je izazov igrati protiv najboljih.

Bayernu je to bio drugi uzastopni ligaški poraz nakon rekordne 53 utakmice bez poraza.

Barcelona je ispala iz Europe, a sinoćnji poraz od Granade udaljio je Katalonce i od španjolske titule, za koju će se, sve je izglednije, do kraja boriti Real i Atletico. Vrhunac katastrofe mogao bi biti u srijedu, kada Barca igra s Realom u finalu Kupa kralja. Ako trener Martino ne podigne svoje igrače iz mrtvih, novi poraz je više nego izgledan.

Nakon ova dva poraza, igrači imaju osjećaj da im je nešto važno skliznulo kroz prste. No ne treba miješati tugu s predajom, dok imamo matematičke izglede nećemo se predati, rekao je Martino nakon poraza od Granade.