Španjolski dnevni list Marca u ponedjeljak ujutro objavila je šokantnu vijest za sve navijače Barcelone. Naime, prema njihovim informacijama trenutačno najbolji nogometaš na svijetu, Lionel Messi odbio je potpisati novi ugovor s katalonskim divom.

Argentinac navodno još u srpnju nije stavio potpis na novi ugovor, a kao glavni razlog spominju se pravni problemi. Podsjetimo, Messi se već mjesecima povlači po sudovima nakon što je optužen da je zajedno s ocem utajio porez i time oštetio španjolsku riznicu za više od četiri milijuna eura u periodu između 2007. i 2009. godine.

Mali čarobnjak ugovorom je vezan za Barcelonu do 2018. godine i trebao bi odraditi stvar do kraja, ali njegova budućnost još uvijek nije poznata. Španjolci također navode kako je svoju odluku da ne potpiše ugovor donio u drugoj polovici srpnja kada se sa svojom obitelji nalazio na odmoru, prenose Sportske novosti.



Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu ostao je šokiran ovakvim razvojem događaja, ali uspio je ostati smiren. Sasvim je sigurno kako će u klubu ponovno sjesti za stol s Leom Messijem, ali hoće li Argentinac ostati još koju godinu na Nou Campu ostaje za vidjeti.

Već mjesecima kruže priče kako bi Messija voljeli vidjeti u Manchester Cityju, gdje igra njegov veliki prijatelj Sergio Aguero, a kako stvari trenutačno stoje želje bi im se mogle i ostvariti. Pored Cityja, za usluge Argentinca već se raspitivao i Chelsea, odnosno Roman Abramovič koji je ovog ljeta viđen na jahti s ocem najboljeg igrača svijeta.