Palestinske vlasti priopćile su da će prekinuti odnose sa svim državama koje budu otvarale veleposlanstva u Jeruzalemu ili ih premještali iz Tel Aviva u Jeruzalem.

Generalni tajnik Izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Saib Ureykat na Twitteru je objavio to upozorenje, bez da je naveo imena Srbije koja je najavila premještanje svog veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem i Kosova koje je najavilo priznavanje Izraela i otvaranje veleposlanstva u Jeruzalemu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pozivamo sve države da poštuju međunarodno pravo. Kršenje međunarodnog prava nije pokazatelj moći, već slabosti, poručio je Ureykat.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je prije tri dana izjavio da će Srbija preseliti svoje veleposlanstvo u Izraelu iz Tel Aviva u Jeruzalem, a kamere su u Bijeloj kući zabilježile iznenađenje na licu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u trenucima kada je čuo tu informaciju.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je pak priopćio da će Kosovo priznati Izrael i otvoriti veleposlanstvo u Jeruzalemu.