Njemačka će Poljskoj odobriti slanje tenkova Leopard 2 Ukrajini, javlja Bloomberg pozivajući se na dobro upućene izvore. Očekuje se da će njemački lideri Poljskoj sutra dati odobrenje za slanje tenkova Leopard 2 Ukrajini. Radi se, podsjetimo, o modernim tenkovima njemačke proizvodnje, za čiji je reizvoz potrebno odobrenje Njemačke.

Njemačka vlada je, podsjetimo, danas potvrdila da je primila zahtjev Poljske za slanje tenkova Leopard 2 njemačke proizvodnje u Ukrajinu. Njemačka još uvijek pruža otpor ideji o slanju tenkova, koju podržavaju Poljska, SAD i još nekolicina članica NATO-a.

Napetosti oko slanja Leoparda Ukrajini prerasle su u svađu njemačkih i poljskih lidera koja traje već tjedan dana, pri čemu je Morawiecki optužio Njemačku da "troši vrijeme" nedonošenjem odluke.

"Pripremamo odluku, ona će stići vrlo brzo", rekao je njemački ministar obrane Boris Pistorius tijekom današnje zajedničke press-konferencije s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Dodao je kako će, "u slučaju pozitivne odluke, Njemačka djelovati vrlo brzo".