Pakistansku tinejdžericu u srijedu je spalila njena majka nakon što se udala za muškarca iz ljubavi i po vlastitom izboru, bez pristanka obitelji, priopćila je policija, u posljednjem u nizu takozvanih "ubojstava iz časti" u toj zemlji.

Zeenat Bibi (16) zapalila je njena majka Perveen Bibi u istočnom gradu Lahoreu, prije nešto više od tjedan dana nakon što se udala, priopćila je policija.

''Perveen Bibi ubila je svoju kćerku Zeenat Bibi oko devet sati ujutro'', izjavio je visoki policijski dužnosnik Haidar Ashraf za AFP, dodajući da se ona udala za muškarca po imenu Hasan 29. svibnja.

Zeenat Bibi udala se za muškarca iz različite kaste bez pristanka svoje obitelji što je razbjesnilo njezinu majku, rekao je policijski dužnosnik za dpa.

Pakistanka je u srijedu ujutro objesila djevojku u obiteljskoj kući u siromašnoj gradskoj četvrti, a nakon toga polila benzinom njezino tijelo i zapalila, dodao je policajac.

Majka je uhićena i bit će provedena istraga o tome je li joj tko iz obitelji pomogao u ubojstvu.

To je treće takvo "ubojstvo iz časti" u posljednjih nekoliko mjeseci.

U Pakistanu su česti slučajevi u kojima rođaci ubijaju žene jer smatraju da na taj način štite obiteljsku čast.

Samo u 2014. godini prema podacima nezavisne komisije za ljudska prava u toj je zemlji ubijeno više od tisuću žena i djevojaka.