Po društvenim mrežama pojavile su se jezive fotografije pacijenata zaraženih korona virusom, koje liječnici u bolnice voze “zapečaćene” u plastične tube kako bi se mogućnost zaraze i prelaska virusa na druge ljude svela na najmanju moguću mjeru.

Liječnici na sebi imaju zaštitna odjela, a pacijenta s fotografije koja prikazuje kako otpremaju zaražene u bolnicu poslali su u bolnicu u Huizhou. Osim u tube, pacijente smještaju u posebne karantenske kutije, piše 24sata.hr.

Do sada je dvadeset zdravstvenih djelatnika u Kini zaraženo virusom, a koji su se brinuli o oboljelima od ove smrtonosne bolesti.

Od virusa je do sada umrlo 26 ljudi, a zabrana javnog prijevoza proširila se na deset gradova. U Kini je potvrđeno 830 zaraženih.

Kao mjere opreza nije uvedeno samo zatvaranje gradova i ukidanje javnog prijevoza. Zatvoren je Zabranjeni grad u Pekingu, otkazane su javne proslave kineske nove godine, a u Hong Kongu je otkazan karneval, kao i nogometne utakmice.

U Wuhanu, gdje se virus prvi put pojavio, ubrzano se gradi bolnica s tisuću ležajeva kako bi mogli primiti sve veći broj pacijenata. Bolnica će biti završena do 3. veljače, piše BBC, a trenutno je na gradilištu bolnice 35 kopača i 10 buldožera.