Grupa muškaraca uzima smrznutu ribu iz kutije, stavlja je u toplu vodu gdje ona nepokretno leži nekoliko sekundi. Iznenada, riba oživi i počne snažno lupati perajama, dok je jedan od muškaraca okreće na drugu stranu.

Ovo je sadržaj videa objavljenog proteklih dana na društvenim mrežama koji je navodno snimljen u Japanu i koji pokazuje kako odmrzavanjem toplom vodu, smrznutu ribu vraćaju u život.

Telegram.hr piše kako je video objavljen u srijedu na Facebook stranici Pro Fishing Puno korisnika jako je zbunjeno neočekivanim oživljavanjem ribe i prilično su uvjereni da je video lažan.

Nekoliko veterirana koji se bave ribama rekli su za Daily Mail Australia kako postoji nekoliko slučajeva u kojima su smrznute životinje vraćene u život.

Navodno je jedna smrznuta mačka u Utahi je 2015. godine oživjela nakon što ju je obitelj stavila pokraj toplog kamina i primijenila CPR tj. kardiopulmonalnu reanimaciju.

Japanski su znanstvenici u siječnju 2016. uspjeli oživjeti dugoživce, vodene medvjediće, mikroskopski malene životinje koji podsjećaju na nespretne medvjediće. Oni su bili smrznuti 30 godina i preživjeli su. Nakon što su tri desetljeća bili su smrznutom stanju, vodeni medvjedići izlegli su 19 jajašaca, a iz njih 14 su se izlegli mladunci.