Vlada je donijela novu Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, prema kojoj će od danas cijena litre benzina biti manja za 11 lipa, a dizela za dvije lipe.

Cijene naftnih derivata određene na temelju te uredbe dodatno će se sniziti u odnosu na sada važeće, pa će od utorka litra benzina stajati 11.19 kn, što je smanjenje za 11 lipa, dizela 12.12 kn, što je smanjenje za dvije lipe, i plavog dizela 8.49 kn, odnosno lipu manje.

Da nema mjera, benzin bi bio 13.06 kn po litri, dizel 14.57 kn po litri, a plavi dizel 9.38 kn po litri, priopćila je vlada koja je Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata donijela na telefonskoj sjednici održanoj u subotu.

Dosadašnji način izračuna najviših cijena sukladno uredbi primjenjuje se i za sljedećih sedam dana, pa se najviša cijena utvrđuje prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u Hrvatskoj, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0.65 kuna po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0.40 kuna po litri, napominju iz vlade.