Fascinantna karta svijeta otkriva najpopularnije poslove na našem planeti - a pilotiranje je rangirano kao neosporan posao iz snova.

Na karti – generiranoj pomoću 12-mjesečnih podataka Google pretraživanja – nazivi zemalja dopunjeni su poslovima o kojima njihovi stanovnici najviše žele znati kako bi promijenili karijeru.

Pretrage za "kako postati pilot" i slične najpopularnije su u 25 zemalja, uključujući UK, SAD i Australiju, s ukupno 930.630 pretraga. "Writer" je drugi s 801.200 pretraživanja, ali je na vrhu u 75 zemalja, uključujući Indiju, Novi Zeland i Južnu Afriku.

"Plesačica" je treća, a studija otkriva da je prikupila 278.720 pretraživanja diljem svijeta i najtraženija je profesija u zemljama uključujući Nigeriju i Ganu, izvještava Daily Mail.

Kartu je sastavio Remitly, pružatelj financijskih usluga za imigrante, koji je pregledao gotovo 200 vrsta poslova i analizirao opseg pretraživanja fraza koje se obično povezuju s istraživanjem nove karijere, utvrđujući najtraženiji posao na Googleu u svakoj zemlji tijekom prošla godina.

Navodi se da je biti pilot zanimanje koje je "poznato po izvrsnoj plaći, izvrsnim izgledima za posao i mogućnostima putovanja".

"Kad odrastem, želim biti pilot' dugo je bio san iz djetinjstva mnogih diljem svijeta i, prema našoj analizi podataka pretraživanja, ovo zanimanje nije prestalo biti zanimljivo ", objašnjeno je u analizi.

Međutim, studija je općenito pokazala da su se karijere u sektoru umjetnosti i kulture pokazale najpopularnijima.

U Bosni i Hercegovini je to struka razvoja.

Biti "Youtuber" (195.070 pretraživanja) je na četvrtom mjestu i na vrhu u zemljama uključujući Meksiko i Japan, dok je peti "poduzetnik" (178.380 pretraživanja), zanimanje koje se pokazalo najpopularnijim u zemljama uključujući Luksemburg i Gvatemalu.

"Postati glumac" (176.180 pretraživanja) šesti je i na vrhu u zemljama poput Turske i Austrije, dok je "influencer" sedmi (159.180 pretraživanja), ali je najtraženiji posao u zemljama poput Španjolske, Venezuele i Argentine .

Na osmom mjestu je "programer" (125.310 pretraga), posao koji je preuzeo vodeću ulogu u zemljama poput Makedonije.

Na devetom mjestu je "postati pjevač" (121.430 pretraživanja) – na vrhu u zemljama uključujući Vijetnam – a na desetom je "biti učitelj" (114.950 pretraživanja), koji među ostalim zemljama dominira u Maleziji.

Uz kartu svijeta, Remitly je izradio i karte s regionalnom analizom podataka pretraživanja.

U Europi je "biti pisac" na prvom mjestu u Skandinaviji, kao i u zemljama poput Grčke, dok Francuzi najčešće traže informacije "kako postati odvjetnik". U Portugalu je "biti vatrogasac" broj jedan, a u Njemačkoj je "biti profesor" posao iz snova.

Prelazeći Atlantik u Sjevernu i Srednju Ameriku, Kanađani najčešće traže savjet kako "biti pilot", dok je odvjetništvo najpopularnije zanimanje u Puerto Ricu, Guadeloupeu i Martiniqueu.