Ako radite u Njemačkoj pravilo je jasno – što je veća satnica, to morate manje raditi. Isti princip vrijedi i za mini-posao, odnosno mini job.

Osobe koje rade mini-posao najčešće imaju minimalnu satnicu. Primjerice, ako želite raditi kao konobarica ili konobar, možete očekivati ​​satnicu od 12 eura samo bez napojnice.

Dakle, kako biste zaradili 520 eura mjesečno, morate raditi 43 sata mjesečno. Unosnije je stoga naći posao od 520 eura koji ima bolju satnicu.

Koji mini-posao je najbolje plaćen?

Ali, kako pronaći mini-poslove koji su zapravo bolje plaćeni? Specijalizirani njemački mediji, usporedio je bruto satnice i naveo najbolje plaćene mini-poslove. Ovo je prvih pet.

Kao statist ili glumac, preuzimate manje uloge na filmu, televiziji, kazalištu ili u reklamama i u prosjeku zarađujete 29 eura. Za 520 eura mjesečno ne morate raditi više od 18 sati na mjesec.

Tutori: Rašireno i dobro plaćeno zanimanje u kojemu možete računati na 28 eura po satu. Preduvjet je, naravno, visoka stručnost iz predmeta koji predajete. Ovdje je dovoljno samo 19 sati mjesečno da ostanete unutar ograničenja mini-posla.

Promotor: Ovdje javno reklamirate proizvode tvrtki ili organizacija. Ako se ne bojite prići strancima i stajati iza reklamiranog proizvoda, ovdje možete zaraditi u prosjeku 23 eura, a za 520 morate raditi samo 23 sata mjesečno.

Garderober: Brinete o garderobi glumaca ili pomažete pri odijevanju u luksuznim buticima. Ovdje se zaradi oko 21 euro po satu. Znači: radite 25 sati mjesečno ako ovo želite raditi kao mini-posao.

Prevoditelj: Kao prevoditelj možete, na primjer, preuzeti posao po narudžbi i obično puno radite od kuće. Preduvjet je, naravno, dobro vladanje jednim ili više stranih jezika. Ako je to slučaj, u prosjeku zarađujete 21 euro i morate raditi 25 sati mjesečno za 520 eura.

Manje egzotični mini-poslovi koji su također dobro plaćeni

Ako volite biti na otvorenom, možete raditi kao turistički vodič. Oni vode turiste kroz grad, informiraju turiste o znamenitostima i povijesti grada. Za to možete očekivati ​satnicu od 26 eura. Kako biste zaradili 520 eura mjesečno trebate raditi 26 sati.

Prije nego što se prijavite za posao od 520 eura, prvo biste trebali odvagnuti prednosti i nedostatke izabranog posla.

Ako volite raditi u miru, možete raditi u pošti, na primjer. Tu sortirate poštu i pripremate je za slanje Deutsche Postom ili drugim tvrtkama. Oni u prosjeku zarađuju 16 eura po satu i moraju raditi 33 sata mjesečno za 520 eura, piše Fenix-magazin.