Ako se nakon lude noći probudite mamurni, itekako morate pripaziti što ćete konzumirati. Neka hrana, ali i napitci mamurluk mogu pogoršati, ali, srećom, postoje i opcije zbog kojih će se vaše tijelo brže i bolje oporaviti.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Proteome Research dalo je ukusno rješenje za mučnine uzrokovane alkoholom: pohani kruh uz dodatak muškatnog oraščića pomoći će vašoj jetri da se lakše izbori s toksinima.

Znanstvenici su došli do zaključka da muškatni oraščić može pomoći da ne dođe do oštećenja jetre zahvaljujući sposobnosti obnavljanja zdrave razine raznih lipida u tijelu. Osim toga, u muškatnom oraščiću se nalazi spoj koji je pokazao zaštitni učinak protiv oštećenja jetre.

Stoga, iako se možda ne nalazi na vašem uobičajenom jelovniku, pripremite pohani kruh koji se brzo i jednostavno priprema.

Umutite jaje, mlijeko, sol i muškatni oraščić pa u smjesu uronite krišku kruha. Prepržite kruh sa svake strane oko tri minute, a prije serviranja ga možete preliti javorovim sirupom koji sadrži 54 antioksidansa od čega je pet jedinstvenih.