Elon Musk je na Twitteru objavio fotografije najočekivanijeg električnog automobila u povijesti. Iako je Teslin Model 3 predstavljen još prošle godine, šef Tesla Motorska Elon Musk je na svom Twitteru objavio prve fotografije Tesle 3 koji je sišao s proizvodne linije. Radi se o prvom Teslinom modelu koji je namijenjen najširem tržištu, prvenstveno zbog relativno niske cijene od oko 35 tisuća američkih dolara.

Musk je izjavio da će prvih 30 kupaca Modela 3 dobiti svoje automobile na zabavi 28. srpnja. Očekuje se da će proizvodnja porasti na 100 automobila u kolovozu, više od 1500 u rujnu, a zatim na 20 000 u prosincu.

Voditelj istraživanja tvrtke Gartner Michael Ramsey je izjavio: "Mislim da mogu reći da je ovo najvažniji električni automobil ikada proizveden. Ispunjava očekivanja stotina tržišta i mijenja globalnu poziciju električnih automobila."
 


"Uspjeh tvrtke ovisi upravo o ovom modelu"
 
Model 3 će koštati oko 35 000 dolara, a mediji navode da uspjeh tvrtke u prodaji električnih automobila ovisi upravo o uspjehu novog modela.
 
"Model 3 je ključan za Teslin dugoročni uspjeh. Tvrtka postoji 15 godina i nikada nije ostvarila profit. Model 3 će biti Teslin prvi pokušaj izlaska na masovno tržište. Ako uspiju zadovoljiti potražnju i izbaciti pouzdan automobil, napokon će moći opravdati vrijednost dionica kompanije. Ako ne uspiju, Tesla će potvrditi sumnje kritičara koji tvrde da nikada nisu imali održiv model", rekao je Vergeu Karl Brauer iz tvrtke Kelly Blue Book.