Roberto Mancini i njegov Inter ove sezone neće vidjeti Europu. Osmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici i ogromnih 32 boda zaostatka za prvakom Juventusom bilo je dovoljno da ponuka predsjednika Tahira i upravu 'nerazzurra' da u novo izdanje Serie A uđu s bitno izmijenjenim sastavom. Miranda je bio prvi ulov, potom su uslijedili Kondogbia i Montoya, a prije nekoliko dana na San Siro je sletio i Stevan Jovetić.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić također je velika želja kluba, a odlaskom Švicarca Xerdana Saqirija, Hrvat je na korak do potpisa za klub iz Milana. Do prije samo dva dana činilo se kako će dolaskom Perišića, Inter postati bogatiji za još jednog hrvatskog reprezentativca, ali dogodilo se upravo suprotno. Poput bombe diljem Europe odjeknuo je odlazak Matea Kovačića u redove Real Madrida. Madriđani su na račun 'nerazzurra' uplatili 35 milijuna eura i Mateo je tako postao najskuplji hrvatski nogometaš svih vremena. Nakon ove senzacionalne vijesti i kad se euforija oko transfera malo stišala, u Španjolskoj su krenule priče - ima li u Realu mjesta za mladog talentiranog veznjaka?

Ako je suditi prema nekim ranijim kupovinama Reala, poput Asiera Illarramendija ili Lucasa Silve, Kovačić ima pravo biti zabrinut za svoju minutažu. Osim spomenutog dvojca, Mateo će se za minute boriti i sa suigračem iz reprezentacije Lukom Modrićem i njemačkim reprezentativcem Tonijem Kroosom, iako, ruku na srce njih dvojica imaju prilično zacementiranu poziciju u udarnoj postavi. Ukoliko mu trener Rafael Benitez odluči dati nešto ofenzivniju ulogu u momčadi, Kovačiću bi tada minute mogli 'uzimati' James Rodriguez, Isco i Jese. Kako god bilo Španjolci ističu da je Kovačić Realov zalog za budućnost i idealna zamjena za Luku Modrića u kojem vide i njegovog 'učitelja' koji bi mu trebao pomoći u prilagodbi na novi klub i grad.

Gotovo je sigurno kako će Mateo u početku priliku dobivati s klupe, dok bi značajniju minutažu mogao upisati u utakmicama Kupa, za koje je poznato kako treneri uglavom koriste igrače koji se ne naigraju tijekom sezone. U prilog tome da će Kovačić imati težak početak ide i činjenica kako i na klupi Reala sjede zvijezde čija se vrijednost procjenjuje na 180 milijuna eura.

Kad se pogledaju imena, to bi definitivno bila momčad koja bi u bilo kojoj ligi mogla konkurirati, ako ne za naslov, onda barem za neko od mjesta koje vodi u Europu.

VRIJEDNOST KLUPE REAL MADRIDA

Kiko Casilla - 7,5 milijuna eura

Daniel Carvajal - 25 miljuna eura

Nacho Fernández - 5 milijuna eura

Raphaël Varane - 25 milijuna eura

Fábio Coentrão - 18 milijuna eura

Asier Illarramendi - 15 milijuna eura

Lucas Silva - 13 milijuna eura

Isco - 45 milijuna eura

Mateo Kovacic - 35 milijuna eura

Denis Cheryshev - 10 milijuna eura

Jesé - 14 milijuna eura