Kad aukcijska kuća poput Silverstone Auctions uz sve klasične Astone Martine i Jaguare ponudi jedan VW Golf 1 tada je riječ doista o raritetu. Još uvijek se mogu kupiti Golfovi Jedinice u solidnom stanju za pristupačan novac, ako nije GTi model, no ako ste baš ljubitelji Jedinice znajte da bi ovom primjerku cijena mogla biti paprena.

Saznat ćemo to na NEC Classic Live Online aukciji koja će se održati 13. i 14. studenog u britanskom Kenilworthu.
 

Konkretni primjerak iz 1980. godine pokreće 1,5-litreni 4-cilindarski dizelaš od 37 kW, doduš ima upravljač na desnoj strani za britansko tržište, a čovjek koji ga je kupio novog prije 40 godina u Nizozemskoj odvezao ga je u Ujedinjeno Kraljevstvo i predao ključeve prvom vlasniku koji je već imao nekoliko godina staru Jedinicu.

No metalik zeleni GLD je ostao na čekanju jer se model koji je kupac već vozio pokazao vrlo kvalitetnim i pouzdanim pa je primjerak koji kreće na aukciju ostao godinama u garaži, prenosi Auto Klub.

Zapravo, aukcijska kuća izvještava da ju je prvi vlasnik vozio dva puta: jednom na servis i jednom na prvu registraciju 1999. godine! Zatim je auto prodao kolekcionaru koji ga je također spremio u garažu.

Sada auto traži novog vlasnika, no pitanje je koliko se za njega može dobiti - ima ih za 1500 eura, ali i za 5000 eura u top stanju. Ostaje za vidjeti koliko vrijedi savršeni, potpuno originalni koji kao da je sad izašao iz vremenske kapsule.  Čekamo 13. studeni...