Potpisivanjem ugovora s 40 mladih visokoobrazovanih osoba okončan je postupak prijama ukupno 160 vježbenika koji će jednogodišnji staž odraditi u županijskim tijelima uprave.

Čestitajući vježbenicima predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine nastavila pozitivna praksa da značajan broj mladih ljudi ima prigodu odraditi vježbenički staž u županijskim tijelima uprave, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Vlada želi mladim visokoobrazovanim osobama omogućiti osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale, polaganje stručnog ispita, te na taj način poboljšati njihovu konkurentnost i integriranje na tržištu rada. Ukupno smo, prema javnom pozivu objavljenom prošle godine, primili 160 vježbenika. Uz vježbenike koji su ranije odradili vježbenički staž, u mandatu ove Vlade dolazimo do brojke od 500 vježbenika", kazao je Herceg.

Dodao je kako vjeruje da će novoprimljeni vježbenici nadograditi vještine i znanja stečena na fakultetu te doprinijeti radu županijskih tijela uprave.

"Magistrirala sam odnose s javnošću i mišljenja sam da je za svako, a poglavito za moje zanimanje, potrebno steći što više praktičnog iskustva. Zadovoljstvo mi je imati prigodu odraditi vježbenički staž u jednom od županijskih tijela u HNŽ", rekla je Dalila Husković, koja je danas potpisala ugovor o obavljanju vježbeničkog staža.

Vježbenik Dario Lasić, magistar politologije, zahvalio je Hercegu i Vladi na mogućnosti da se u sljedećih godinu dana upozna s radom županijskih institucija i stekne nova praktična znanja.

"Ovo je moje prvo radno iskustvo i zadovoljstvo mi je što ću u županijskim tijelima uprave produbiti ono što sam naučio u dosadašnjem obrazovanju", rekao je Lasić.