Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić s Bayernom je već u prvoj sezoni došao do naslova prvaka Njemačke i Europe. Ostalo je još finale Kupa sa Stuttgartom i velika prilika za sva tro trofeja u sezoni. Bio bi to uspjeh kakvim se malo tko može pohvaliti u Hrvatskoj.

Pogotkom u 60. minuti na asistenciju Arjena Robbena, Mario Mandžukić postao je prvi Hrvat koji je zabio u finalu Lige prvaka ili nekadašnjeg Kupa prvaka. Robert Prosinečki realizirao je 11-erac u raspucavanju 1991. u Bariju protiv Marseillea, ali to se ne računa kao pogodak. Vratio je tako Madžo na najbolji mogući način Juppu Heynckesu na velikom povjerenju koje mu je ukazao. Jedan Mario Gomez dobio je tek sudački nadoknadu, kada je izašao hrvatski napadač.

Hvalili su Mandžukića zbog njegove trke i stvaranja pritiska suparničkim obranama, ali njegov su posao golovi. Nije zabio pet tjedana prije finala, nije zabio niti jedan od 27 pogodaka Bayerna prije finala, ali je igrao u prvih 11 i – zabio u finalu.

Nakon utakmice je Mandžukić bio presretan, dugo je slavio sa suigračima na 'svetoj' travi kultnog Wembleyja. Mala mrlja je odbijanje davanja izjave hrvatskim novinarima u mix zoni zbog spornog intervjua kojeg Mandžo nije dao talijanskom Tutosportu, a neki su ga domaći mediji prenijeli.

Ne bi smio naš najbolji napadač kriviti domaće medije zbog toga i vjerujemo kako će se stvar između njega i sedme sile brzo izgladiti.