Najveće ovogodišnje dostignuće tvrtke  Apple nisu novi iPhone ili iPad, već novi kampus Apple Park u Kaliforniji koji izgleda kao svemirski brod i vrijedi više od pet milijardi dolara.

Apple je još u veljači najavio kako će u travnju otvoriti poslovni dio Apple Parka i početi zapošljavati radnike. Pored poslovnog dijela, u kampusu će biti i centar za posjetitelje sa trgovinom i kafićem, ali datum njegovog otvorenja još nije poznat, prenosi Business Insider.

"Glavna zgrada, parking, kazalište i fitness centar su u izgradnji. Građevinski radovi na glavnoj zgradi bi trebali biti završeni do kraja 2017. godine, a pomoćni objekti će biti izgrađeni do 2018. godine", kazao je Matthew Roberts, fotograf i pilot drona koji već godinama pravi video snimke Apple Parka, prenosi Klix.ba

Kampus Apple Park zamislio je pokojni šef Applea Steve Jobs. Upravo po Jobsu bit će nazvana staklena dvorana s više od tisuću sjedala koja se nalazi na vrhu brežuljka u sklopu kampusa. Najvažniji dio Apple Parka bit će prstenasta glavna zgrada sa velikim zaobljenim staklenim panelima, za koje u Appleu kažu da su među najvećima na svijetu.